Den unga änkan Lina far ut på landet för att gå på skrivarkurs. Med sig har hon sin son – och sin sorg. Innerligt hoppas hon att det ska bli tid att läka och inte minst att sonen ska få en fin sommar och kanske glömma det hemska öde som drabbat honom i hans unga liv. Människorna de möter bär sina öden. Det ena mörkare än det andra. Det blir en tuff resa för alla men då de kommer närmare varandra löses knutarna upp.
Lina och sonen hyr rum hos en kvinna som de kommer nära. Hon lär känna fler av byborna och sonen hittar kamrater. En man visar henne sitt intresse. Naturen bjuder på sin bästa sida – men i skuggorna ruvar oförätter och långvarig osämja. Vem av de nya vännerna kan Lina lita när det börjar kännas som något hotar? Förtroenden sätts på prov.
Detta är Christoffersén Ryndals andra roman. I den första, Syndakvinnan (2015), utspelar sig handlingen i en liten västgötsk by alldeles vid i slutet av 1800-talet. Liksom då hamnar vi åter på landet, fast nu i något som liknar det småländska Grimslöv där folkhögskolan blir en del i romanens fond. Inspirationen är tydlig, eftersom Christoffersén Ryndal själv läst just på Grimslövs folkhögskola:
”Där fann jag inspiration, givande möten, underbart ledarskap samt en miljö som gav en obeskrivlig själsro. Grimslöv – en plats så vacker och så underligt lugn.”
Christoffersén Ryndal har tidigare också gett ut två diktsamlingar.
FP-206 • 978–91-88765–94‑9