FPMM3 – Gratinerade palsternackor
|av Bo Ranman
INGREDIENSER
Palsternackor | 3 medelstora |
Ost | Grovriven, lagrad småpipig |
Olivolja | 1/2dl |
Senap | 2msk – söt och stark |
Tomatpuré | 1/2 msk |
Sojasås | 1msk |
Svartpeppar | |
Vatten | 1dl |
TILLAGNING
Skala palsternackorna och skär dem i stavar ca 1 x 1 x 5 cm. Vill man spara tid så kan man förvälla stavarna 3 minuter i lättsaltat vatten. Sprid stavarna i en gratängform.
Skala palsternackorna och skär dem i stavar ca 1 x 1 x 5 cm. Vill man spara tid så kan man förvälla stavarna 3 minuter i lättsaltat vatten. Sprid stavarna i en gratängform. Blanda 1 dl vatten med ½ dl olivolja, 2 msk senap, ½ matsked tomatpuré, svartpeppar och 1 msk sojasås. Dessa ingredienser kan ökas eller minskas efter behag. Var försiktig med salt eftersom sojan ger sälta. Värm ugnen till 200 grader och gratinera i 15 minuter. Ta ut formen öka eventuellt mängden vätska, täck med den rivna osten och gratinera i ytterligare fem minuter i 225 grader.
© Fri Press förlag sedan 1969.
Materialet får skrivas ut och ges bort men inte publiceras.
Besök webbplatsen: https://fripress.se
Anmäl dig till nyhetsbrevet: https://fripress.se/kontakt