FPMM3 – Gratinerade palsternackor

av Bo Ranman

INGREDIENSER
Palsternackor 3 medelstora
Ost Grovriven, lagrad småpipig
Olivolja 1/2dl
Senap 2msk – söt och stark
Tomatpuré 1/2 msk
Sojasås 1msk
Svartpeppar
Vatten 1dl
 TILLAGNING

Skala palsternackorna och skär dem i stavar ca 1 x 1 x 5 cm. Vill man spara tid så kan man förvälla stavarna 3 minuter i lättsaltat vatten. Sprid stavarna i en gratängform.

Skala palsternackorna och skär dem i stavar ca 1 x 1 x 5 cm. Vill man spara tid så kan man förvälla stavarna 3 minuter i lättsaltat vatten. Sprid stavarna i en gratängform. Blanda 1 dl vatten med ½ dl olivolja, 2 msk senap, ½ matsked tomatpuré, svartpeppar och 1 msk sojasås. Dessa ingredienser kan ökas eller minskas efter behag. Var försiktig med salt eftersom sojan ger sälta. Värm ugnen till 200 grader och gratinera i 15 minuter. Ta ut formen öka eventuellt mängden vätska, täck med den rivna osten och gratinera i ytterligare fem minuter i 225 grader.


© Fri Press förlag sedan 1969.
Materialet får skrivas ut och ges bort men inte publiceras.
Besök webbplatsen: https://fripress.se
Anmäl dig till nyhetsbrevet: https://fripress.se/kontakt