FPMM-15 Squashplättar med halloumifrittar och topping
|av Bo Ranman
1 normalstor squash
1 ½ dl riven lagrad herrgårdsost
2 ägg
4 msk mandelmjöl
2 msk potatismjöl
olivolja, svartpeppar, rosépeppar, chiliflakes & salt
Skala squashen och riv den grovt, blanda väl med ost, ägg, mjöl, kryddor och olja.
Täck bakplåtar med bakplåtspapper klicka ut smeten och platta den till plättar med 12 cm diameter. 30 minuter i ugnen i 175 grader.
200g halloumi
maizenamjöl
rapsolja
Skär halloumin i strimlor. Rulla strimlorna i majsmjölet. Stek gyllenbruna i rapsolja.
1 tomat
1 schalottenlök
½ lime
färsk basilika, olivolja, svartpeppar, salt
Finhacka tomaten och schalottenlöken, klipp basilikan blanda med olja och kryddor, droppa över limejuice.
När plättarna fått fin färg efter ca 30 minuter ta ut dem och låt dem svalna och stelna lite innan de lossas från bakplåtspappret. Lägg på några halloumifrittar på en squashplätt och toppa med tomathacket.
© Fri Press förlag sedan 1969.
Materialet får skrivas ut och ges bort men inte publiceras.
Besök webbplatsen: https://fripress.se
Anmäl dig till nyhetsbrevet: https://fripress.se/kontakt